ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΩΣ 2 ΚΙΛΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 2714332

Καλή σχολική χρονιά - χωρίς ψείρες!

Αναρτήθηκε από blogentry 11/09/2023 0 Σχόλια

Από σήμερα τα σχολεία σε όλη την χώρα αρχίζουν και πέρα από τους μαθητές που έχουν το άγχος που επιφέρει κάθε αρχή, οι γονείς έχουν αγωνία να προλάβουν ιώσεις, όπως η COVID-19 που δε λέει να υποχωρήσει εντελώς, αλλά και τις ψείρες που ταλαιπωρούν κάθε χρόνο πολύ τα παιδιά.

 

Όπως με κάθε τι, αυτό που χρειάζεται είναι να έχουμε σωστή πληροφόρηση, ψυχραιμία και φυσικά να λάβουμε προληπτικά μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο εμφάνισης ψείρας.

 

Τι είναι οι ψείρες; 

Η ψείρα (φθέιρα), είναι μικρό παρασιτικό έντομο, που προσβάλλει τον άνθρωπο και τα ζώα. Ανήκει στα ανόπλουρα και δεν έχει φτερά, καθώς είναι προσαρμοσμένη να κάνει παρασιτική ζωή. Η ψείρα που ζει και αναπαράγεται στον άνθρωπο τρέφεται με αίμα.

 

Οι ψείρες που προσβάλουν τους ανθρώπους χωρίζονται σε τρία είδη:

  • Η ψείρα του τριχωτού της κεφαλής, που προσβάλλει συνήθως τα παιδιά στα σχολεία και γεννάει τα αυγά της, τις κόνιδες, τα οποία προσκολλάει στις ανθρώπινες τρίχες. Καταπολεμάται με ειδικά φθειροκτόνα και αλοιφές, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιούνται με τη δέουσα προσοχή.
  • Η ψείρα του σώματος, είναι λίγο μεγαλύτερη της προηγουμένης σε ίδιο σχήμα η οποία και καταπολεμάται με ειδικά γαλακτώματα και σαπούνια και βράσιμο των ρούχων και κλινοσκεπασμάτων.
  • Η λεγόμενη ψείρα του εφηβαίου, η οποία προτιμά τις περιοχές των γεννητικών οργάνων. Αυτές διαφέρουν προς το σχήμα με τις προηγούμενες, είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος και στρογγυλές. Καταπολεμούνται ομοίως όπως του τριχωτού.

Πώς μεταδίδονται;

Οι ψείρες που προσβάλουν τον άνθρωπο, μπορούν να ζήσουν μόνο στον άνθρωπο και μεταδίδονται μέσω στενής επαφής και αντικειμένων όπως καπέλα, αξεσουάρ μαλλιών, μαξιλάρια και χτένες.

 

Συμπτώματα που εμφανίζουν τα παιδιά:

Έντονο κνησμό

Αίσθηση γαργαλητού στα μαλλιά

Πληγές από ξύσιμο

Δυσκολία στον ύπνο

Επειδή, μπορεί σε κάποιο παιδί να μην εμφανιστούν τα παραπάνω συμπτώματα είναι απαραίτητο να ελέγχουμε το κεφάλι για αυγά ψειρών (κόνιδες). Οι κόνιδες εντοπίζονται πιο εύκολα γύρω από τα αυτιά και τη γραμμή των μαλλιών του λαιμού.

 

Τι χρειάζεται να κάνουμε για να αποφύγουμε την εμφάνιση ψειρών:

 

1. Για χρόνια κυκλοφορούσαν μύθοι σε σχέση με τη μετάδοση των φθειρών (ψειρών). Η εξάπλωσή τους δε σχετίζεται με την υγιεινή, δεν παίζει ρόλο αν το παιδί έχει μακριά ή κοντά μαλλιά και επίσης οι ψείρες δεν μεταφέρονται με τον αέρα αλλά μέσω της επαφής. Επίσης, συχνά οι γονείς φοβούνται μήπως από τις ψείρες μεταφερθούν ασθένειες στο παιδί, όμως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα.

 

2. Είναι καλό να είστε οργανωμένοι μόλις αρχίσει η σχολική χρονιά. Έτσι στο φαρμακείο του σπιτιού σας καλό είναι να υπάρχουν αντιφθειρικά προϊόντα, όπως σαμπουάν και spray, ώστε σε περίπτωση που το παιδί σας κολλήσει ψείρες να μπορέσετε άμεσα να τις αντιμετωπίσετε. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε πώς μοιάζουν οι ψείρες, πού εμφανίζονται αλλά και τα συμπτώματα (όπως ο κνησμός) που έχουν ώστε να έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

 

3. Καθημερινά, μόλις το παιδί σας επιστρέψει από το σχολείο, αλλάξτε τα ρούχα του και κάντε το μπάνιο. Επιπλέον, είναι απαραίτητο καθημερινά να κοιτάτε το κεφάλι του ώστε αν εμφανίσει κόνιδα να προλάβετε την έξαρση εγκαίρως. Τα ρούχα των παιδιών είναι καλό να πλένονται σε υψηλή θερμοκρασία καθώς ό,τι υπάρχει στις επιφάνειες θα εξαφανιστεί.

 

4. Μάθετε στο παιδί σας, να μη μοιράζεται χτένες, λαστιχάκια μαλλιών ή καπέλα. Με αυτό τον τρόπο περιορίζεται σημαντικά η πιθανότητα να κολλήσει ψείρες. Επίσης, να μην τοποθετεί το μπουφάν ή τη ζακέτα του μαζί με των υπόλοιπων παιδιών αλλά να το έχει στην πλάτη του καθίσματός του ή στον φωριαμό.

 

5. Πλέον στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμα αντιφθειρικά προϊόντα πρόληψης, όπως lotions, που είναι άοσμα, δεν ερεθίζουν το τριχωτό ή το κεφάλι των παιδιών και βοηθούν σημαντικά στον περιορισμό της εξάπλωσης της ψείρας. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο στην καταπολέμηση της ψείρας. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσετε σημαντικά τις πιθανότητες να κολλήσει το παιδί σας ψείρες.

 

 

- Το παρόν άρθρο δεν είναι ιατρική διάγνωση, αλλά έχει ενημερωτικό σκοπό.

- Συμβουλευόμαστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Καλώς ήρθατε στο ηλεκτρονικό φαρμακείο PHARMACYONAIR.GRΤο ηλεκτρονικό φαρμακείο pharmacyonair.gr είναι ένας online χώρος αγορών που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε τις αγορές σας εύκολα και γρήγορα και μάλιστα με την απαραίτητη διακριτικότητα που συχνά θα θέλατε να έχετε κατά την περιήγησή σας σε φυσικά καταστήματα! Είναι ένας διαδικτυακός χώρος που έχει σχεδιαστεί με λειτουργικό τρόπο, ώστε να περιηγείστε με άνεση και σας επιτρέπει να κάνετε συγκρίσεις ανάμεσα στα προϊόντα που επιθυμείτε να αγοράσετε ή απλώς να ενημερωθείτε γι’ αυτά. Το ηλεκτρονικό κατάστημα pharmacyonair.gr, καλύπτει με πληρότητα τις ανάγκες του χρήστη και προσφέρει:
  • Την δυνατότητα άμεσων αγορών 24ώρες το 24ωρο
  • Πλήρη ενημέρωση για τα διατιθέμενα προϊόντα μέσω έγκυρων και λεπτομερών περιγραφών
  • Ποικιλία προϊόντων για τον άνδρα, την γυναίκα και το παιδί
  • Ευκολία περιήγησης
  • Ασφάλεια αγορών
  • Ποιοτικά είδη σε προσιτό και συμφέρον κόστος
Περιηγηθείτε στο online φαρμακείο pharmacyonair.gr για να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας απλά και μόνο με ένα κλικ!

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 49€ και έως 2 κιλά

Τηλεφωνική εξυπηρέτηση καθημερινά 9:00-16:00 στο 2102714332 

Δυνατότητα παραλαβής από το φυσικό μας κατάστημα

5 διαφορετικοί διαθέσιμοι τρόποι πληρωμής