ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΩΣ 2 ΚΙΛΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 2714332

Όσα πρέπει να ξέρετε για τις ψείρες και πως θα απαλλαχθείτε από αυτές

Αναρτήθηκε από blogentry 24/09/2019 0 Σχόλια

Οι φθείρες (ψείρες) του κεφαλιού είναι άπτερα έντομα με έξι πόδια.

 

Οι δαγκάνες στα πόδια τους προσκολλώνται στις τρίχες του κεφαλιού, κυρίως στις πιο θερμές περιοχές, πίσω από τα αυτιά και στον αυχένα. Είναι διαφανείς και έχουν μήκος 3-4 χιλιοστά. Τρέφονται με ανθρώπινο αίμα και έτσι αποκτούν ένα καφε-κοκκινωπό χρώμα.

 

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, που είναι περίπου 40 ημέρες, το θηλυκό γεννά 300 περίπου αυγά με συχνότητα 7-10 ημερησίως. Τα αυγά προσκολλώνται στις τρίχες και ο χρόνος επώασης των αυγών ανέρχεται σε 8-10 μέρες. Από τα αυγά αυτά γεννιούνται οι νύμφες, ενώ τα άδεια κελύφη που απομένουν αποτελούν τις γνωστές «κόνιδες». Ενώ, οι ώριμες ψείρες δε μπορούν να επιζήσουν για πάνω από 2 μέρες μακριά από το ανθρώπινο κεφάλι, τα αυγά μπορούν να επιβιώσουν μέχρι και για 10 μέρες μακριά μας (π.χ. στα ρούχα, τα κλινοσκεπάσματα, τις χτένες, τις πετσέτες, τα παιχνίδια ή τα χαλιά).

 

Οι νεαρές ψείρες ονομάζονται νύμφες. Σε 10 μέρες από την εκκόλαψή τους ενηλικιώνονται και μπορούν να κάνουν καινούργια αυγά, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να ξαναμολυνθείτε από αυτά! 

 

Οι ψείρες κινούνται στο τριχωτό του κεφαλιού, αλλά δε μπορούν ούτε να πηδήξουν, ούτε να πετάξουν. Μεταδίδονται από παιδί σε παιδί σε δραστηριότητες που μπορεί τα παιδιά να ακουμπήσουν το ένα το άλλο ή με τη χρήση αντικειμένων (πχ μια χτένα). Ο εντοπισμός τους είναι δύσκολος, καθώς μόλις αισθανθούν κίνηση κρύβονται. Οι κόνιδες (υπολείμματα των αυγών των ψειρών) εντοπίζονται ευκολότερα μιας και έχουν ένα άσπρο ή γκριζόασπρο χρώμα.

 

Οι ψείρες κεφαλής προσβάλλουν συχνότερα τα παιδιά ηλικίας 3-12 ετών αν και είναι πιθανόν να προσβληθούν και μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά και ενήλικες. Είναι πολύ σημαντικό να εντοπιστεί έγκαιρα η παρουσία ψειρών, οπότε συνίσταται τακτικός έλεγχος του τριχωτού της κεφαλής των παιδιών.

 

3 μύθοι για την εξάπλωση των ψειρών που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε:

 

Οι ψείρες προσελκύονται από τη βρωμιά
Οι δερματολόγοι τονίζουν ότι οι ψείρες δεν σχετίζονται με την κακή υγιεινή. Η εξάπλωσή τους βασίζεται στις συχνές συναναστροφές με άτομα που έχουν ψείρες.

 

Τα κατοικίδια έχουν ψείρες
Οι ψείρες που ζουν και αναπαράγονται στο τριχωτό της κεφαλής των ανθρώπων δεν επιβιώνουν στα ζώα. Τα τσιμπούρια και οι ψύλλοι διαφέρουν από τις ψείρες.

 

Οι ψείρες πηδούν και πετούν
Οι ψείρες μπορούν μόνο να περπατήσουν. Γι’ αυτό και είναι συχνότερο στα παιδιά να κολλήσουν ψείρες, καθώς συνηθίζουν να ακουμπούν τα κεφάλια τους όταν παίζουν ή κοιμούνται μαζί.

 

Βρείτε στη gallery παρακάτω μερικά ειδικά προϊόντα, πρόληψης και αντιμετώπισης, που θα σας βοηθήσουν να απαλλάξετε το παιδί σας από τις ψείρες: 

(Με στοιχεία από το Onmed.gr) 

Αφήστε ένα σχόλιο

Καλώς ήρθατε στο ηλεκτρονικό φαρμακείο PHARMACYONAIR.GRΤο ηλεκτρονικό φαρμακείο pharmacyonair.gr είναι ένας online χώρος αγορών που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε τις αγορές σας εύκολα και γρήγορα και μάλιστα με την απαραίτητη διακριτικότητα που συχνά θα θέλατε να έχετε κατά την περιήγησή σας σε φυσικά καταστήματα! Είναι ένας διαδικτυακός χώρος που έχει σχεδιαστεί με λειτουργικό τρόπο, ώστε να περιηγείστε με άνεση και σας επιτρέπει να κάνετε συγκρίσεις ανάμεσα στα προϊόντα που επιθυμείτε να αγοράσετε ή απλώς να ενημερωθείτε γι’ αυτά. Το ηλεκτρονικό κατάστημα pharmacyonair.gr, καλύπτει με πληρότητα τις ανάγκες του χρήστη και προσφέρει:
  • Την δυνατότητα άμεσων αγορών 24ώρες το 24ωρο
  • Πλήρη ενημέρωση για τα διατιθέμενα προϊόντα μέσω έγκυρων και λεπτομερών περιγραφών
  • Ποικιλία προϊόντων για τον άνδρα, την γυναίκα και το παιδί
  • Ευκολία περιήγησης
  • Ασφάλεια αγορών
  • Ποιοτικά είδη σε προσιτό και συμφέρον κόστος
Περιηγηθείτε στο online φαρμακείο pharmacyonair.gr για να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας απλά και μόνο με ένα κλικ!

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€ και έως 2 κιλά

Τηλεφωνική εξυπηρέτηση καθημερινά 9:00-16:00 στο 2102714332 

Δυνατότητα παραλαβής από το φυσικό μας κατάστημα

5 διαφορετικοί διαθέσιμοι τρόποι πληρωμής